Cei doi moldoveni, unul 22 și altul de 23 de ani, au spart două bancomate în oraşul Plovdiv și într-o suburbie a capitalei Sofia. Doar în jaful din Plovdiv cei doi au reuşit să sustragă 215 mii de leva, echivalentul a peste două milioane de lei. 80 de mii de leva au fost recuperate.

O parte din bani a fost afectată de explozie, iar restul sumei aşa şi n-a fost găsită. Hoţii au folosit o metodă netradițională de a arunca în aer ATM-urile - cu ajutorul unor butelii cu gaz lichefiat.

Poliţiştii bulgari notează că această abordare este una foarte riscantă - spărgătorii puteau să moară. Cei doi şi-au ales drept ţintă bancomatele care avea acces rapid spre principalele drumuri și autostrăzi.

Moldovenii acționau conspirativ, folosind o mașină cu numere furate, după care se făceau nevăzuţi. Într-un final, aceştia au fost identificaţi în oraşul Burgas, datorită camerelor de supraveghere.

Tânărul de 22 de ani a fost reţinut la o spălătorie auto, iar celălalt a părăsit ţara înainte de a fi anunțat în căutare. Cei doi se aflau în Bulgaria din 17 iunie şi până a se apuca de furat au stat în mai multe oraşe.