image
Sursa foto: sport.es

Luis Enrique e principalul favorit să devină selecţionerul Spaniei

După un an de pauză, Luis Enrique e pregătit să revină pe bancă. Însă nu la o echipă de club, ci la naţionala Spaniei. Fostul antrenor al Barcelonei e principalul favorit la funcţia de selecţioner al campioanei mondiale din 2010.

Experimentul Fernando Hierro s-a încheiat repede. Fostul mare fundaş a fost numit de urgenţă antrenorul "La Roja", după demiterea lui Julen Lopetegui exact înainte de startul Cupei Mondiale, dar eliminarea prematură a ibericilor, care au pierdut în faţa Rusiei, în urma loviturilor de departajare, în optimile de finală, a arătat că alegerea federaţiei nu poate fi o soluţie pe termen lung.

Hierro nu a părăsit doar poziţia de selecţioner, ci şi pe cea de director sportiv al federaţiei, însă oficialii de la Madrid se concentrează acum pe găsirea unui antrenor.

Potrivit Marca, dacă nu va exista o mare surpriză de ultim moment, preşedintele Luis Rubiales îi va propune tehnicianului asturian postul de selecţioner. Oferta va fi făcută chiar azi, în timpul unei şedinţe care va avea loc la prânz.

Quique Sanchez Flores, Michel, Roberto Martinez şi Victor Sanchez del Amo au fost alte nume vehiculate pentru înlocuirea lui Hierro, dar principalul obiectiv al lui Rubiales a fost de la început Luis Enrique.

Antrenorul care a câştigat două titluri, trei Cupe ale Spaniei, o Supercupă a Spaniei, o Ligă a Campionilor, o Supercupă a Europei şi un Mondial al cluburilor în cele trei sezoane petrecute la FC Barcelona ar urma să semneze un contract pe 2 ani, obiectivul fiind Euro 2020.

Barcelona B, AS Roma şi Celta Vigo sunt celelalte cluburi din cariera lui Luis Enrique, despre care în ultimele luni s-a scris că ar putea ajunge la Chelsea şi Arsenal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: