image
Sursa foto: captură video

Cea mai scumpă mască de protecție din lume a costat 4.000 de dolari și e din aur

Omul de afaceri indian Shankar Kurhade, 49 de ani, a avut o idee extravagantă: nu s-a lăsat până nu i-a comandat bijutierului său o mască de protecție împotriva coronavirusului din aur, a dezvăluit The Hindu, cotidian în limba engleză cu sediul în Chennai.

Masca din metal prețios cântărește 60 de grame, iar artizanii au făcut-o în opt zile.

Milionarul spune: „Am văzut la televizor o știre despre o mască de argint. Am vorbit apoi cu bijutierul meu și mi-am comandat o mască de aur”. „Nu-mi dau seama dacă mă protejează de infecție. Este o mască subțire, cu pori minusculi, respir foarte bine cu ea pe față”, a spus Shankar.

Indianul e plin de bijuterii din aur. Acestea cântăresc aproape un kilogram, inclusiv o brățară, un colier și inele pe fiecare deget al mâinii drepte. Înainte de a încheia, omul de afaceri din Pune a spus că, pe fondul pandemiei COVID-19, a distribuit și materiale sanitare persoanelor nevoiașe.

În India, măștile de protecție sunt obligatorii în locurile publice, pentru a controla răspândirea Covid-19 în țara care are în jur de 650.000 de cazuri confirmate și mai mult de 18.600 de decese.

Noutăţile partenerilor

comentarii: