image
Sursa foto: mfa.gov.md

Nicu Popescu, la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic: „Voi semna mai multe acorduri și documente de intenție”

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu participă în delegația condusă de președintele Maia Sandu la cel de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic.

„Ireversibilitatea procesului de integrare europeană, obiectivul strategic al țării noastre, presupune și fortificarea dialogului cu Uniunea Europeană. Vom folosi oportunitatea prezenței noastre la Bruxelles pentru a discuta cu înalți oficiali europeni, liderii statelor membre ale Uniunii Europene și țărilor partenere din cadrul PaE despre intensificarea interacțiunii noastre în domeniul politic și de securitate, domeniul energetic și al mediului ambiant, cooperarea în domeniul justiției și al afacerilor interne”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

De menționat, că Republica Moldova este țara care a obținut cele mai mari beneficii în cadrul Parteneriatului Estic urmare a implementării Acordului de asociere și a zonei economice libere, fapt tradus la modul practic prin locuri de muncă sigure și bine plătite precum și prin exporturi în spațiul comun european.

„Solidaritatea și deschiderea Uniunii Europene sunt bine cunoscute fiecărui cetățean prin numeroasele proiecte din toate colțurile țării implementate cu suportul generos al contribuabililor europeni. Mâine la Bruxelles, în prezența șefei statului, voi semna mai multe acorduri și documente de intenție pentru sprijinul financiar concret în domeniul infrastructurii și eficienței energetice”, a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Agenda vizitei delegației naționale include întrevederi bilaterale cu președinți și prim-miniștri ai statelor membre ale Uniunii Europene, șefii instituțiilor europene, în formatul Trio asociat - Moldova, Georgia, și Ucraina, dar și cu liderii din Armenia și Azerbaidjan participanți la summit, fapt ce vine să reconfirme obiectivul strategic al politicii externe a Republicii Moldova de a crea prietenii durabile și de lungă durată în beneficiul cetățeanului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: