image
Sursa foto: jurnal.md

Procurorul general, detalii despre dosarul privind uzurparea puterii în stat: „Nici nu se discută despre clasarea acestuia”

Procurorul general Alexandr Stoianoglo dă asigurări că dosarul privind uzurparea puterii în stat este instrumentat în continuare și că nici nu se discută despre clasarea acestuia. Precizările au fost făcute după ce vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat că, în scurt timp, procurorii vor închide acest dosar.

„Au fost diverse opinii cu privire la acest dosar. Unii au spus că acesta a fost inițiat ilegal. Nu e așa, consider că această cauză a fost pornită legal, pentru că doar în cazul unui dosar penal pot fi stabilite anumite circumstanțe din acea perioadă. Mai avem de făcut un anumit volum de lucru. În această săptămână au fost mai multe declarații că dosarul va fi clasat. Percep aceste declarații ca o încercare de a face presiune pe organele Procuraturii. Vă asigur că nici măcar nu discutăm despre acest lucru”, a declarat procurorul general în cadrul emisiunii „O nas” de la Jurnal TV.

Alexandr Stoianoglo a precizat că dosarul a fost transferat la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

„Până acum era instrumentat de PG și era în gestiunea unui procuror care astăzi are o altă funcție și nu întotdeauna are timp pentru investigarea acestei cauze”, a precizat procurorul general.

Amintim că Procuratura Generală a inițiat o urmărire penală pe faptul uzurpării puterii de stat în perioada 7–14 iunie 2019. Membrii fostului Guvern, Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc, au contestat în judecată ordonanța de începere a urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat. În decembrie 2019, Curtea de Apel le-a respins recursul.

Publicată de JurnalTV.md pe Marţi, 26 mai 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: