image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase: „Doar eu îl pot bate pe Dodon în turul II”

Președintele Igor Dodon a decredibilizat instituția prezidențială și a închinat Republica Moldova unei puteri străine, afirmă Andrei Năstase, care crede că doar el îl poate învinge pe Dodon în turul II al scrutinului prezidențial.

„Zilele lui Dodon în fruntea Republicii Moldova sunt numărate, deoarece cetățenii i-au făcut deja bilanțul și au înțeles că Dodon nu a facut nimic pentru ei în cei patru ani de mandat. Voi câștiga în fața lui Igor Dodon, pentru că suntem extrem de diferiți și cu adevărat antagonici. Eu vreau să pun Moldova în rând cu toate celelalte țări europene civilizate, el vrea să facă din Prut o graniță istorică între noi și restul lumii care ne așteaptă. El este un oportunist politic desăvârșit, un maestru al compromisului ca mulți alții, manipulează și folosește statul în folosul propriu și al grupării oligarhice pe care o conduce, în vreme ce eu vreau să pun statul în slujba cetățeanului, să fac dreptate și o viață mai bună oamenilor. Dodon a decredibilizat instituția prezidențială, a închinat Moldova unei puteri străine, a avut și are un limbaj diplomatic dublu și extrem de periculos, nu are niciun fel de scrupule, iar interesele lui sunt mai presus decât interesele țării și ale oamenilor”, afirmă Andrei Năstase, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Totodată, liderul Platformei DA și candidatul formațiunii la prezidențiale asigură că „așa cum am scăpat de Plahotniuc, așa vom scăpa și de Dodon”.

„Astăzi, într-o piață, m-a oprit o doamnă, pe care trebuie să fiu sincer, nu am recunoscut-o imediat. A avut loc un scurt dialog. Îl reproduc exact, cu rugămintea către voi de a scuza ușoara lipsă de modestie, dar vă spun adevărul ca de fiecare dată. „Domnu' Andrei, acum niște ani, la o întâlnire de aici, din Cahul, v-am întrebat dacă vom scăpa vreodată de Plahotniuc!”, „Și, ce v-am răspuns atunci doamnă?”, „Nu mi-ați răspuns, mi-ați promis!”, „Cum așa?”, „Atunci ați spus așa, domnu' Andrei: vă promit că scăpăm foarte repede, aveți încredere în mine! Și noi am avut... și așa a fost!” Vă rog pe toți să aveți încredere în mine! Doar eu îl pot bate pe Dodon în turul II. Vom reuși! Vă promit acest lucru!”, a conchis liderul Platformei DA.

Mi-am petrecut ziua de astăzi în raionul Cahul printre oameni. Am stabilit împreună că trebuie să ieșim masiv la vot și... Posted by Andrei Nastase on Sunday, 18 October 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: