image
Sursa foto: jurnal.md

Cazurile judecătorilor hărțuiți de sistemul din RM, Domnica Manole și Gheorghe Balan, discutate la ONU

„Apărătorii drepturilor omului, jurnaliștii, avocații și judecătorii independenți, cum ar fi Domnica Manole și Gheorghe Balan, se confruntă cu riscul de a fi urmăriți penal în baza unor acuzații neîntemeiate sau disproporționate pentru exercitarea în mod independent a activității lor”. Declarațiile se conțin într-un raport discutat astăzi la ONU.

„După trei ani de luptă cu cei care în mod neîntemeiat mi-au intentat dosar penal, m-au eliberat abuziv din serviciu, astăzi, în cadrul prezentării Raportului ONU privind situația respectării drepturilor omului în Republica Moldova, a fost menţionat cazul Domnica Manole ca un exemplu de urmărire penală în baza unor acuzații neîntemeiate pentru exercitarea în mod independent a activității sale. Vom lupta până la capăt, până când toți cei care au contribuit la distrugerea statutului de drept și a justiției independente vor fi trași la răspundere”, a comentat Domnica Manole, care a atașat un extras din raportul citat.

„Guvernul RM a susținut toate rezoluțiile și declarațiile comune privind apărătorii drepturilor omului, adoptate de Adunarea Generală a ONU și de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, declarând public angajamentul de susținere a acestora {…}. Apărătorii drepturilor omului, jurnaliștii, avocații și judecătorii independenți, cum ar fi Domnica Manole și Gheorghe Balan, se confruntă cu riscul de a fi urmăriți penal în baza unor acuzații neîntemeiate sau disproporționate pentru exercitarea în mod independent a activității lor {…}”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: