image
Sursa foto: Metro

Franţa: Noi violenţe la Nantes, pentru a treia noapte consecutiv

Trei persoane au fost interpelate în noaptea de joi spre vineri în oraşul francez Nantes (vest), a indicat poliţia, în cea de-a treia noapte de violenţe urbane după moartea, marţi, a unui tânăr, ucis de către un poliţist, relatează AFP.

''Aproximativ cincizeci de vehicule au fost incendiate'', în cursul nopţii trecute, potrivit pompierilor. La scurt timp după miezul nopţii (22,00 GMT), circa zece vehicule erau deja afectate în cartierul Bellevue. Un liceu şi o benzinărie din cartierul Bottiere au făcut de asemenea obiectul unei tentative de incendiere.

La miezul nopţii, violenţele nu provocaseră răniţi şi nu existau confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine, potrivit poliţiei, care a indicat de asemenea că, la fel ca în ajun, un cocktail Molotov a fost aruncat împotriva unei furgonete a poliţiei în incinta comisariatului din Saint-Herblain, la periferia oraşului Nantes, scrie Agerpres.

Un minor de 14 ani a fost interpelat având asupra lui un recipient cu benzină şi fitile în cartierul Clos-Toreau, a indicat poliţia pentru AFP, precizând că tânărul a fost plasat în arest.

În noaptea de miercuri spre joi, peste patruzeci de vehicule au fost incendiate în aşa-zisele cartiere ''sensibile'' din Nantes: Breil, Bellevue, Dervallieres şi Malakoff. Şapte clădiri publice şi circa zece magazine au fost şi ele incendiate.

Boubakar F., în cazul căruia fusese emis un mandat de arestare pentru ''furt în grup organizat'', a fost ucis marţi în timp ce încerca să evite controlul poliţiei în maşină, potrivit Procurorului Republicii. Poliţistul aflat la originea tirului soldat cu moartea tânărului a fost plasat joi în arest.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: