image
Sursa foto: dutchnews.nl

Un autocar cu 65 de moldoveni, inclusiv copii, reținut de poliția din Olanda: Șoferii din RM, acuzați de trafic de persoane

Poliția olandeză a reținut un autocar care transporta 65 de moldoveni, inclusiv copii, și care urmau să se prezinte la centrul de primire a refugiaților din Ter Apel. Șoferul autocarului, dar și colegul acestuia, ambii moldoveni au fost reținuți de forțele de ordine olandeze, acuzați de trafic de ființe umane.

Presa olandeză scrie că toți cei 65 de moldoveni au solicitat statutul de azil.

Forțele de ordine au fost alertate de către personalul centrului de azil atunci când autocarul a stopat la o distanță de 500 de metri de centru, iar din autocar au ieșit un grup de 20 de persoane care se îndreptau spre centru.

Potrivit autorităților olandeze, este a doua oară când un grup de moldoveni a fost reținuț de poliție.

Vinerea trecută, 19 persoane au fost găsite într-un autobuz fără acte corespunzătoare, iar șoferul în vârstă de 34 de ani a fost arestat.

În august, un alt grup de zece persoane au fost găsiți într-un microbuz.

În total, 204 de moldoveni au solicitat statut azil în Olanda, în octombrie, devenind al doilea cel mai mare grup de refugiați după sirieni.

Până în acest an, 851 de moldoveni au solicitat azil, aproape la fel de mult ca în anul 2018.

„Suntem cu ochii pe acest aspect și este un lucru nou că grupuri atât de mari vin aici în Olanda, a declarat, pentru RTV Noord, purtătorul de cuvânt al poliției de frontieră, Stan Verberkt.

„Moldova, mărginită de România și Ucraina, este cea mai săracă țara din Europa.” Vom afla de ce vin anume în Olanda”, a mai declarat acesta.

În 2016, Guvernul a anulat „bonusul de plecare” plătit pentru refugiații din Albania, din cauza temerilor că abuzează sistemul pentru a obține plata de 200 € pe adult și 40 € pe copil.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: