image
Sursa foto: RIA

„Copilul atârna în gol, agățat de-o cuvertură”; Mărturiile unei supraviețuitoare a tragediei din Magnitogorsk // VIDEO

Bilanțul cadavrelor scoase de sub dărâmăturile blocului de locuințe prăbușit parțial în orașul industrial Magnitogorsk din Rusia a ajuns la 37. O supraviețuitoare a povestit pentru Radio Free Europe clipele de infern prin care a trecut.

După producerea exploziei de gaze, care ar fi dus la colapsul blocului, femeia a fugit în camera copilului. „Canapeaua era ruptă în două lângă peretele unde se surpase podeaua. Jumătate din canapea atârna peste hăul produs, iar copilul meu abia se mai putea ține de cuvertură deasupra golului. Soțul meu se ținea cu o mână de bucata întreagă de canapea, iar cu celaltă apucase cuvertura și încerca să tragă copilul spre el”, a povestit femeia.

Explozia, produsă în primele ore ale zilei de 31 decembrie, a avariat 48 de apartamente într-o clădire de 10 etaje din oraşul Magnitogorsk, la aproximativ 1.700 de km est de Moscova.

Bilanţul morţilor a crescut în mod progresiv în ultimele zile, în timp ce echipele de salvare se luptă cu gerul pentru a recupera oamenii prinşi sub dărâmături.

Până joi dimineaţă fuseseră identificate cadavrele a 22 din cei 37 de morţi, au anunţat agenţiile ruse, care citează filiala locală a Ministerului Situaţiilor de Urgenţă.

Comisia de Investigaţii a Rusiei, care anchetează crimele majore, a declarat că încă investighează cauza exactă a exploziei. Potrivit comisiei, nu au fost găsite urme de explozivi la locul respectiv. Informaţiile iniţiale făceau referire la o explozie de gaze, notează Digi24.

Exploziile de gaze sunt relativ frecvente în Rusia din cauza infrastructurii vechi şi a reglementărilor de siguranţă insuficiente în legătură cu utilizarea gazelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: