image
Sursa foto: jurnal.md

Viitorul EaP, discutat la Chișinău; Popescu: „Lupta pentru următorii 10 ani este de a ancora în totalitate RM în Europa”

Rezultatele procesului de aprofundare a cooperării Republicii Moldova cu UE, dar și prioritățile pe viitor ale țării noastre în cadrul Parteneriatului Estic au fost abordate de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, în cadrul celui de-al treilea Forum de Reflecție al Parteneriatului Estic, care se desfășoară în perioada ‪21 – 23 octombrie la Chișinău.

Potrivit Ministerului de Externe, alături de experți, cercetători, reprezentanți ai mai multor think-tank-uri din Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic, ministrul Nicu Popescu a dat o apreciere pozitivă rolului Uniunii Europene în dezvoltarea economică a țării, subliniind că țara noastră a devenit complet integrată în economia europeană.

„Cred că lupta pentru următorii 10 ani este de a ancora în totalitate Moldova în Europa politică și în curentul european privind abordarea problemelor de securitate”, a punctat șeful diplomației moldovenești.

Cel de-al treilea Forum de Reflecție a Parteneriatului Estic este organizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) în parteneriat cu Centrul Austro-Francez de Apropiere în Europa (Viena) și Expert-Grup, cu sprijinul Inițiativei Centrale Europene (CEI), Fundației Konrad Adenauer (KAS) și Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). Ediția de anul acesta se desfășoară sub genericul „Parteneriatul Estic în următorii zece ani: Care este strategia pentru vecinătatea estică a Uniunii Europene?”.

Evenimentul reunește mai mulți oficiali de rang înalt, experți, cercetători, reprezentanți ai mai multor think-tank-uri din Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: