image
Sursa foto: digisport.ro

Franța - Belgia și Anglia - Croația sunt cele două semifinale de la Campionatul Mondial

S-a stabilit careul de ași de la Campionatul Mondial din Rusia. Franța - Belgia și Anglia-Croația sunt cele două semifinale de la Cupa Mondială.

Franța a fost prima echipă care s-a calificat în semifinale. Naționala "cocoșului galic" a trecut în sferturile de finală de Uruguay, scor 2-0. Golurile francezilor au fost marcate de Raphael Varane și de Antoine Griezmann. Franța revine într-o semifinală a unui Campionat Mondial după 12 ani. În 2006, francezii au reușit să se califice în finală, pe care au pierdut-o în fața Italiei.

Belgia va încerca să o oprească pe Franța din drumul spre finală, după ce au reușit să facă acest lucru cu Brazilia lui Neymar. Belgienii s-au impus cu 2-1, la capătul unui meci în care sud-americanii au avut marile ratări. Autogolul lui Fernandinho și golul cu Kevin de Bruyne au trimis cvintupla campioană Mondială acasă. Belgienii au mai ajuns o singură dată în semifinale, în ediția din 1986 a Cupei Mondiale.

Anglia este mai aproape ca niciodată de prima finală de Cupă Mondială după 52 de ani. Englezii s-au calificat în semifinale după ce au însvins Suedia, scor 2-0. Anglia a fost ultima dată în semifinale la un Campionat Mondial în 1990. Atunci, englezii au fost eliminați la penalty-uri de Germania, cea care avea să devină campioană Mondială.

Croația este ultima echipă care și-a asigurat biletele pentru semifinalele la Campionatul Mondial. Croații au eliminat în sferturi țara gazdă, după executarea loviturilor de departajare. Astfel, elevii lui Zlatko Dalic au egalat cea mai bună performanță din istorie. În 1998, Croația ajungea până în semifinale, unde a fost eliminată de Franța, care avea să câștige și trofeul.

Astfel, la această ediție a Campionatului Mondial în semifinale vor fi doar echipe din Europa. De asemenea, nicio semifinalistă de la Campionatul Mondial din 2014 nu se regăsește în careul de ași de la această ediție a Cupei Mondiale.

Franța - Belgia se va juca pe 10 iulie, cu începere de la ora 21:00, în timp ce Anglia - Rusia se va disputa pe 11 iulie, tot de la ora 21:00.

2 semifinaliste au câștigat până acum titlul mondial: Franța (1 titlu) și Anglia (1 titlu)

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: