image
Sursa foto: privesc.eu

Maia Sandu solicită dezbateri la Moldova 1, după acuzațiile lui Filip: Să clarificăm lucrurile față în față, cu argumente

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, solicită conducerii postului public de televiziune să organizeze o dezbatere publică cu participarea opoziției antioligarhice și a premierului Pavel Filip.

„După toate acuzațiile aduse opoziției, pe care Filip o învinovățește de înrăutățirea relațiilor cu UE, această dezbatere e și mai indicată. Să clarificăm lucrurile față în față, cu argumente, în prezența telespectatorilor”, a menționat Maia Sandu.

„Câteva luni în urmă am expediat o scrisoare oficialilor europeni despre modul fraudulos în care se finanțează partidele de la guvernare din Republica Moldova și sateliții acestora. Întrebat la Bruxelles despre lucrurile menționate în scrisoare, prim-ministrul a spus că nu înțelege pretențiile noastre. Am făcut un apel către televiziunea națională să găzduiască o dezbatere la această temă, unde să-i explic lui Filip ce ar trebui să facă guvernarea pentru a împiedica finanțarea obscură și ilegală a partidelor”, a declarat președinta PAS.

Maia Sandu afirmă că cei de la Moldova 1 au promis să organizeze o asemenea dezbatere după alegerile locale.

„Acum, după toate acuzațiile aduse opoziției, pe care Filip o învinovățește de înrăutățirea relațiilor cu UE, această dezbatere e și mai indicată. Să clarificăm lucrurile față în față, cu argumente, în prezența telespectatorilor. Îi adresez îndemnul lui Filip, întrucât Candu se pare că nu mai are voie să meargă la dezbateri, după experiența de anul trecut”, a mai spus președinta PAS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: