image
Sursa foto: reuters.com

Rusia: Ni s-a făcut o declarație de război economic

Rusia declară că măsurile Washingtonului împotriva băncilor sale reprezintă o „declarație de război economic”.

Moscova a avertizat vineri Statele Unite că va lua în considerare orice măsură a SUA de îngrădire a activității băncilor sale ca pe o declarație de război economic, urmând să își ia revanșa, potrivit Reuters.

Aprecierile Moscovei intensifică un război de cuvinte cu Washingtonul asupra unor sancțiuni în spirală.

Avertismentul a fost formulat de către Dmitri Medvedev, prim-ministru, și reflectă temerile rusești asupra impactului pe care noile restricții le-ar putea avea asupra economiei și a activelor sale, inclusiv rublei care a pierdut aproape șase la sută din valoarea sa în această săptămână.

Economiștii se așteaptă ca economia să crească cu 1,8% în acest an. Dar dacă noile sancțiuni propuse de Congres și de Departamentul de Stat sunt puse în aplicare în totalitate, fapt care nu este sigur, creșterea va fi aproape redusă la zero în viitor. Ceea ce este un semn pentru importanța pe care Rusia o acordă acestei probleme, vineri, președintele Vladimir Putin a discutat cu Consiliul să de Securitate despre "eventuale noi măsuri neprietenoase ale Washingtonului".

Strategia Moscovei de a încerca să îmbunătățească legăturile americane cu Rusia, încercând să construiască poduri cu președintele Donald Trump, transmite Digi24. Parlamentarii americani au lansat săptămâna trecută un nou sistem de sancțiuni, deoarece se tem că Donald Trump este prea „moale” în relația cu Rusia.

Sancțiunile americane privesc otrăvirea cu o substanță neurotoxică a unui fost agent rus și a fiicei acestuia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: