„Prieteni, sunt sigur că ați urmărit dezbaterile din APCE, care au durat pînă noaptea tarziu și cunoasteti că nu a fost o decizie ușoară pentru deputatii APCE, care au mărturisit că până în ultima clipă nu erau deciși cum să voteze. Personal am ales să votez pentru ca această importantă instituție a Consiliului Europei să poata exercita o influență pozitiva asupra Rusiei în subiecte legate de drepturile omului, democrație, stat de drept. Acest vot nu anulează nicidecum rezoluțiile și pozițiile principiale ale tuturor statelor lumii asupra unor subiecte precum Crimeea”, a comentat Andrei Năstase într-o intervenție live pe Facebook.

„Paradigma politică europeană se redefinește constant, iar DIALOGUL este, în opinia majorității parlamentarilor europeni, singura cale care poate garanta sustenabilitate proiectului european, în integralitatea acestuia. Niciodată mai mult decât acum nu a fost nevoie, la nivel european, de suveranitatea majorității, ca formă supremă a referinței corecte pentru construirea unui spațiu comunitar care să garanteze securitate și prosperitate tuturor cetățenilor europeni. Racordarea intereselor naționale ale statelor reprezentate în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la dezideratul comun al construcției europene este esențială și nu poate compromite specificitățile existente pentru fiecare țară în parte.

Europa viitorului trebuie să rămână un spațiu politic inclusiv, coerent și articulat pe temele principale care dau conținut viitorului continentului nostru, iar majoritățile care definesc, prin evidența lor, abordările principale ale evoluției comune trebuie respectate, ca formule axiomatice ale democrației de care fiecare popor are atât de mare nevoie.

Din punct de vedere georgrafic, istoric și cultural Moldova este și trebuie să rămână parte a Europei, iar această asumare sinceră și transparentă presupune, în primul rând, o aderență politică fermă la deciziile care se formulează și sunt susținute de cele mai multe dintre democrațiile consolidate ale Europei”, a mai spus Andrei Năstase.