image
Sursa foto: afp

Cutremur în Indonezia: Cel puţin doi morţi şi peste 20 de răniţi

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 4,4 grade, produs în zona centrală a insulei Java din Indonezia, a provocat două decese, alte 21 de persoane au fost rănite, iar peste 300 de clădiri au fost avariate, a anunţat agenţia de ştiri Xinhua.

Peste 2.000 de persoane au fost nevoite să se refugieze în centre de evacuare în urma seismului, a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru gestionarea dezastrelor naturale.

Cutremurul, care a avut epicentrul la o adâncime de doar 4 kilometri, s-a produs miercuri după-amiază în zona centrală a insulei Java, potrivit Agenţiei de Geofizică şi Meteorologie de la Jakarta, scrie mediafax.ro.

Cea mai afectată de cutremur a fost zona Kalibening din districtul Banjarnegara, unde solul instabil a amplificat efectele seismului, a transmis Sutopo Purwo Nugroho, precizând că peste 300 de locuinţe, patru moschei şi două şcoli au fost suferit pagube majore.

Indonezia este situată în zona activă geologic numită Cercul de Foc al Pacificului, aici înregistrându-se un număr mare de seisme şi erupţii vulcanice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: