image
Sursa foto: Jurnal.md

Misterul plecării lui Plahotniuc și Șor: Au părăsit RM prin „culoarul transnistrean”, prin „coridorul bandiților” sau deloc?

Deși PD a confirmat oficial că șeful partidului, Vladimir Plahotniuc, a plecat din țară într-o vacanță, și a confirmat și însuși oligarhul că nu se află în RM, Ministerul de Interne nu dispune de date privind ieșirea din țară a lui Plahotniuc.

„Există manipulări, informații false, pe surse, comunicate ale unor partide-grupări criminale care ne induc ideea că cei care au stat la baza acestui puci ar fi în afara țării sau poate nu. Se încearcă manipularea opiniei publice. De aceea vreau să fac niște precizări fără a da prea multe detalii care poartă caracter personal. Numiții Plahotniuc și Șor, despre care s-a vorbit că ar fi părăsit împreună RM, potrivit datelor de care dispune Ministerul de Interne NU ar fi părăsit teritoriul RM”, a precizat ministru de Interne, Andrei Năstase.

Ministrul a mai spus că acum MAI face demersuri către Ucraina să pună la dispoziție informații în acest sens.

„Facem investigații suplimentare ca să aflăm dacă Șor și Plahotniuc au plecat prin acel coridor prin regiunea transnistreană, acolo unde RM de atâția ani n-a reușit să facă mecanisme de control. Mai puteau să plece, prin coridorul bandiților, care s-a creat de-a lungul anilor la Aeroport lui și prin care de multe ori au trecut Șor și Plahotniuc”, a adăugat Năstase.

Totodată, ministrul de Interne a făcut apel către organele de justiție să trimită de urgență actele judecătorești prin care lui Șor i s-a aplicat interdicție de părăsire a țării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: