image
Sursa foto: euvsdisinfo.eu

Victorie contra Fake News: Domeniul și pagina de Facebook cu ştiri false despre Andrei Năstase au fost ȘTERSE

Victorie a candidatului comun al forțelor proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase, împotriva minciunilor electorale.

Domeniul și pagina de Facebook care promovau ştiri false despre liderul Platformei DA, inclusiv cea despre faptul că Andrei Năstase ar fi dat în arendă Chișinăul, pentru 50 de ani arabilor, au fost șterse.

Și asta după ce Andrei Năstase a sesizat instituțiile internaționale cu privire la practicile de dezinformare puse la cale de regim.

Subiectul a ajuns în vizorul organizaţiei „Atlantic Council”, iar zilele trecute minciunile electorale din Republica Moldova au fost condamnate de o divizie constituită la nivelul Comisiei Europene, East Stratcom Task Force, care a validat cazul de manipulare a cetățenilor Republica Moldova.

Raportul despre falsurile mediatice din Republica Moldova a fost publicat pe site-ul "EU versus Disinfo", care este un proiect al Uniunii Europene de combatere a războiului hibrid şi a fenomenului "fake news", întreţinute de entităţi ostile spaţiului comunitar.

Precizăm că pe parcursul ultimelor săptămâni au fost lansate cel puţin patru spoturi false la adresa candidatului Andrei Năstase.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat anterior această campanie de dezinformare nu este altceva decât dovada faptului că exponenţii guvernării se tem de accederea lui în turul doi al alegerilor locale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: