image
Sursa foto: libertatea.ro

Protestele anti-covid din Europa au degenerat în violențe de stradă: La Roma, forțele de ordine au folosit tunuri de apă

Din ce în ce mai multe țări europene se confruntă cu proteste de amploare împotriva noilor restricții impuse de autorități pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. În multe orașe de pe Bătrânul Continent manifestațiile s-au transformat în lupte de stradă între civili și polițiști.

Cele mai recente proteste anti-COVID au avut loc marţi seară, în capitala Italiei, Roma. Acolo manifestările au devenit violente şi, pentru a dispersa numărul tot mai mare de protestatari, forțele de ordine au folosit tunuri de apă, conform publicației Il Giornale.  Mulțimea furioasă a aruncat cu petarde și cu pietre spre oamenii legii. Protestatarii au incendiat coșuri de gunoi și pubele.

Scene violente au avut loc, în noaptea de luni spre marți, și în alte orașe din Italia. La Milano, un polițist a fost rănit, iar oamenii legii au folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor. În schimb, la Torino, manifestanții au spart vitrinele mai multor magazine de lux și le-au jefuit.

Proteste față de restricțiile anti-COVID au avut loc și în Polonia. La Varşovia, sâmbăta trecută, au fost reținute 278 de persoane, după ce manifestanţii au atacat forțele de ordine cu pietre, sticle incendiare şi petarde. Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene. Tot sâmbătă, mii de persoane au ieșit în stradă și la Londra, scrie libertatea.ro.

Oamenii au cerut „libertate” și încetarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei. Ei au numit noile reguli „tiranie” și și-au exprimat opoziția față de vaccinuri. La un moment dat, polițiștii au încercat să disperseze mulțimea de protestatari anti-lockdown. Trei ofițeri au suferit răni ușoare, iar cel puțin zece persoane au fost arestate de către forțele de ordine.

Noutăţile partenerilor

comentarii: