image
Sursa foto: discoveradventure.com

Singura ţară de pe Pământ cu emisii zero de carbon

Aproape toate ţările emit gaze de seră şi la fel de multe doresc să ajungă la un nivel zero de emitere a carbonului, însă în afară de câteva ţări insulare mici acest lucru nu a avut loc până în prezent.

O singură ţară este cunoscută ca fiind prima şi singura din lume fără emisii de carbon. Conform IFL Science, această ţara este Bhutan din Asia de Sud, scrie Descoperă.

Conform Consiliului Climatic, Bhutan deţine o serie de circumstanţe ce au ajutat-o să obţină acest titlu. Este o ţară mică, muntoasă şi fără industrie.ce găzduieşte 800.000 de persoane, aşadar cererile pentru electricitate şi energie sunt reduse.

De asemenea, utilizează apa fluviului pentru a genera hidroelectricitate, o parte din ea fiind exportată. O mare parte din ţară este acoperită de vegetaţie ce absorbe o cantitate infimă de dioxid de carbon. De asemenea, investiţiile uriaşe în maşini electrice, legile aspre de protejare a mediului şi modul în care sunt administrate pădurile au jucat un rol important în poziţia pe care o ocupă ţara.

Însă fiecare ţară are un sistem de electricitate diferit. Populaţiile mai mici, precum cea din Portugalia, se axează pe energia hidrotermală, iar Islanda pe cea geotermală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: