image
Sursa foto: jurnal.md

Prima ședință a noului Guvern condus de Maia Sandu: Pânzari a fost DEMIS; Gheorghe Balan este noul șef al IGP

UPDATE 12:30 // Prima ședință a noului Guvern s-a încheiat. Prim-ministrul Maia Sandu și-a exprimat speranța că următoarea ședință va avea loc în clădirea Guvernului.

UPDATE 12:23 // Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a făcut o adresare către polițiști să nu blocheze accesul în instituțiile de stat. „Niciunul nu sunteți ca Plahotniuc, nu ați furat, ați depus jurământ și aveți de crescut copii”, a menționat Năstase.

De asemenea, Andrei Năstase s-a adresat către primari să vină „lângă Guvernul legitim al Moldovei”.

UPDATE 12:21 // Guvernul a demis-o pe Tamara Andrușca din funcția de director al CNAM. Interimatul va fi asigurat de către adjuncți

UPDATE 12:20 // În locul lui Pânzari a fost numit fostul judecător Gheorghe Balan. „A avut permanent o atitudine corectă”, a spus Andrei Năstase.

UPDATE 12:16 // Ministrul de Interne Andrei Năstase propune demiterea șefului IGP, Alexandru Pânzari.

„Acționează cu o moralitate precară, a fost plenar implicat în evenimentele din 7 aprilie 2009, a demonstrat că slujește unui regim criminal, vin cu propunerea să-l demitem din funcția de șef al IGP, Alexandru Pânzari”, a spus Andrei Năstase.

UPDATE 12:11 // Premierul Maia Sandu a anunțat, în debutul ședinței Guvernului, că va trimite o scrisoare Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția privind deciziile Curții Constituționale.

„Există multe speculații în presă, reitereze că obiectivul de dezoligarhizare a țării a stat la baza votului comun ACUM-PSRM. RM devenise un stat izolat din cauza unui dictator ieșit din minți. Votul din parlament nu a fost vreodată despre federalizare, Vă rog să înceteze toate speculațiile. Voi expedia Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția o scrisoare privin opinia cu privire la deciziile Curții Constituționale. Le calificăm arbitrare și ilegale”, a spus Maia Sandu.

Premierul le-a solicitat repetat instituțiilor de forță să nu blocheze activitatea instituților de stat.

_____

Începe prima ședință a noului Guvern condus de Maia Sandu.

Noul Cabinet de Miniștri își va desfășura ședința în clădirea Parlamentului.

Prim-ministrul Maia Sandu a anunțat că această săptămână va începe cu primele demiteri și numiri în funcții.

Amintim că în aceste momente clădirea Guvernului Republicii Moldova este împânzită de mascați și carabinieri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: