image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Dodon, discuții cu PSRM și ACUM: Le-am sugerat să nu ardă podurile; Dacă este demis Guvernul, putem forma o nouă coaliție

Președintele Igor Dodon afirmă că socialiștii și blocul ACUM Platforma DA și PAS nu trebuie „să ardă podurile”, întucât chiar dacă Guvernul este demis, este posibilă formarea unei noi coaliții între aceleași formațiuni.

„Din câte am auzit de la fracțiunea PSRM, sunt două scenarii: sau premierul retrage inițiativa de asumare a responsabilității sau socialiștii sunt gata la 15:00 să depună moțiunea împotriva Guvernului. La fel ca și socialiștii, cei din blocul ACUM doresc ca coaliția să continue. Abordările sunt diferite. Cei din ACUM pledează pentru retragerea acestei inițiative, doar cu votarea concomitentă a aceluiași proiect”, a declarat Igor Dodon, după discuțiile pe care le-a avut la Parlament cu fracțiunea PSRM și cei din Blocul ACUM.

„Eu le-am sugerat să facă tot posibilul să discute. Le-am sugerat tuturor să nu ardă podurile. Chiar dacă se ajunge la căderea Guvernului, se poate forma o nouă majoritate parlamentară, cu un nou acord de coaliție. Mai sunt trei ore, poate vor mai discuta”, a adăugat Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: