image
Sursa foto: Alex Micsik / AGERPRES FOTO

Klaus Iohannis a cerut demisia lui Dăncilă: „Nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României”

Preşedintele român Klaus Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea.

Klaus Iohannis a invocat disputa Guvern - BNR şi vizita premierului în Israel.

„Retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost învestit. Au trecut trei luni, după care pot să trag o concluzie - doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru a României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru a României”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, că a dori să medieze între Guvern şi PSD pe de o parte şi BNR de cealaltă parte, afirmând că "doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru".

„Ar fi trebuit să am o întâlnire la ora 11.00 cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ţinut, dar asta nu are nicio importanţă şi nu schimbă cu nimic lucrurile pe care oricum intenţionam să le comunic azi românilor. Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul între Guvern, pe de-o parte şi BNR pe cealaltă parte. Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat şi vreau doar să repet două lucruri. Rolul BNR este unul clar determinat şi calitatea BNR este independenţa ei faţă de voinţa politică, Guvern şi alte autorităţi”, a declarat preşedintele.

News.ro scrie că preşedintele român a apreciat că „este evident că PSD pune sub semnul întrebării această independenţă”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: