image
Sursa foto: border.gov.md

Doi chișinăuieni care intenționau să traverseze în mod fraudulos frontiera moldo-română, reţinuţi

Polițiștii de frontieră au surprins pe malul râului Prut doi chișinăuieni care intenționau să traverseze în mod fraudulos frontiera moldo-română.

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că tinerii sunt cu antecedente penale și că plănuiau să ajungă în Italia, pentru a se eschiva de răspundere.

La data de 16 ianuarie, în jurul orei 18:50 patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni a observat două persoane în timp ce verificau împrejurimile.

Dându-și seama că sunt urmăriți, inșii au încercat să fugă de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite.

La scurt timp, polițiștii de frontieră au reușit reținerea unuia dintre aceștia, fiind identificat ca cetățean moldovean de 26 de ani, locuitor al municipiului Chișinău.

În regiune au intervenit în forță mai multe patrule ale Poliției de Frontieră.

Către ora 20:00, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni au reținut pe cel de-al doilea conațional de 30 de ani, cu viză de domiciliu în municipiul Chișinău.

În cadrul audierii, tinerii au recunoscut că intenționau să treacă prin înot râul Prut, având ca țară de destinație Italia.

Deoarece au antecedente penale și nu au perfectate documentele de călătorie, conștientizau că legal nu ar fi putut traversa frontiera de stat.

Pe faptul celor constatate, au fost intentate dosare penale pe numele celor doi moldoveni.

Totodată, persoanele sunt reținute pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie, până la luarea unei decizii în acest sens.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: