image
Sursa foto: border.gov.md

Tentativă de introducere în țară a patru butelii cu praf de pușcă

Un tânăr moldovean, pasionat de vânătoare, a fost depistat la trecerea frontierei de stat cu patru butelii pline cu praf de pușcă. În declarații, barbatul a susținut că nu știa despre interzicerea transportării peste frontieră a astfel de bunuri.

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Cairaclia, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat în fluxul de călători un cetățean moldovean de 27 de ani, locuitor al satului Musait, Taraclia.

Acționând în baza unei informații operative, ofițerii de investigații ai Direcției regionale SUD au dispus un control suplimentar asupra persoanei, dar și mijlocului de transport condus.

În rezultat, pe bancheta din spate a autovehiculului s-au depistat printre bunurile procurate în Ucraina și patru butelii, a câte un litru fiecare, în care se conțineau substanță asemănătoare cu praf de pușcă.

Audiat, tânărul a precizat că este vânător cu acte în regulă, iar despre faptul că este interzis de transportat peste frontieră muniții, arme și praf de pușcă, nu cunoștea.

Pe cazul dat, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și stabilirii existenței elementelor de infracțiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: