image
Sursa foto: armi.md

Peste 200 de obiecte explozive au fost descoperite la Ștefan Vodă

Peste 200 de obiecte explozive au fost descoperite de un localnic al satului Marianca de Jos, raionul Ștefan Vodă, în timpul unor lucrări agricole. Munițiile sunt de pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de producție germană și au fost distruse de către geniștii Batalionului „Codru” de la Negrești.

Au fost identificate 206 proiectile de artilerie, trei bombe de la aruncător de calibru și 22 de focoase.

De la începutul anului, geniștii au executat peste 20 de misiuni de deminare, în cadrul cărora au lichidat peste 300 de obiecte explozive de diferit calibru de pe întreg teritoriul țării.

Întrucât majoritatea obiectelor explozive sunt depistate de localnici în timpul lucrărilor agricole, populația este atenționată să nu atingă munițiile cu mâna sau cu alte obiecte.

Oamenii sunt îndemnați să anunțe imediat autoritățile locale care vor solicita intervenția grupelor de deminare. Indiferent de starea lor fizică sau de vechimea muniției, pericolul ca aceasta să fie activă și să producă o explozie este mare.

Din 1992, 23 de persoane au decedat, iar 26 au fost rănite ca rezultat al incidentelor soldate cu explozia diferitor muniții. Printre victime sunt și șapte copii care au murit și care au fost răniți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: