image
Sursa foto: jurnal.md

Alexandru Slusari: „Dacă regimul merge în continuare pe linia „bespredelului”, atunci alegerile nu vor fi recunoscute”

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, afirmă că a informat observatorii internaționali că dincolo de răzbunarea guvernării pentru deconspirarea schemei cu contrabanda a țigărilor la vamă, Vladimir Plahotniuc testează mecanismul de izolare a oponenților.

Ieri, Slusari a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunii din SUA, care se ocupă cu monitorizarea proceselor electorale și pre-electorale din Republica Moldova.

„Am început și am finalizat discuția cu subiectul Gheorghe Petic, camaradul nostru, care este strămutat din izolator la altu și supus foamei. Chiar și procurorii și judecătorii cunosc că el este nevinovat. Doar la capitala Șorlandului regimul a găsit judecători, care au accepătat să participe în răfuieala mârșăvă asupra lui Gheorghe”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de facebook.

Vicepreședintele Platformei DA a mai menționat că dacă Gheorghe Petic nu ar fi fost reținut, acesta ar fi avut șanse să fie inclus în lista viitorului bloc ACUM: „Domnul Petic ar trebui să participe activ în campania electorală, având toate șansele să fie inclus în lista viitorului bloc ACUM. Doar că fără prezența lui personală la CEC înregistrarea dânsului nu este posibilă”.

Totodată, vicepreședintele Platformei DA a declarat că dacă alegerile vor fi cel puțin semilibere și semicorecte, cu respectarea măcar a standardelor minimale democratice, atunci viitorul bloc electoral ACUM le va câștiga.

„Noi le câștigăm, așa cum s-a întâmplat în mai - iunie în capitală. Dar dacă regimul merge în continuare pe linia „bespredelului" cu arestări și implicarea justiției capturate, atunci lumea civilizată din start trebuie să-l avertizeze pe Plahotniuc că scrutinul nu va fi recunoscut. Mai departe urmează sancțiunile personale pentru el și anturajul lui”, a conchis Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: