image
Sursa foto: jobilist.md

Doi inspectori din cadrul APCSP, trimiși pe banca acuzaților pentru acte de corupție

Procurorii anticorupție anunță că au expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a doi inspectori din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței, cărora li se incriminează săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

În luna septembrie cei doi inspectori aflându-se în orașul Drochia, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu în temeiul unor delegații de control, au acceptat și au primit mijloace bănești în sumă de 6000 de lei de la administratorul unui agent economic, pentru a nu stabili încălcări în activitatea întreprinderii, urmate de nereflectarea acestora în procesul-verbal de consemnare a tuturor încălcărilor stabilite la întreprindere.

„Pe acest caz, la solicitarea părții apărării între procuror și unul dintre învinuiți, cu participarea apărătorului acestuia, a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Referitor la cel de-al doilea învinuit pe caz, menționăm că, acesta vinovăția nu își recunoaște, rezervându-și dreptul de a nu face declarații. Remarcăm că, în privința unuia dintre învinuiți este aplicată măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile, iar în privința celui de-al doilea - obligarea de a nu părăsi țara, pe un termen de 60 zile”, informează Procuratura Anticorupție.

Amintim că pe 3 decembrie 2021, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au reținut patru persoane, în cadrul unei cauze penale care vizează fapte de corupție comise la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

În partea ce se referă la alți doi inspectori din cadrul Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, cauza penală în privința acestora rămâne la etapa de urmărire penală, în cadrul căreia la moment sunt efectuate mai multe acțiunile de urmărire penală necesare pentru terminarea ei și emiterea unei soluții pe caz.

Noutăţile partenerilor

comentarii: