image
Sursa foto: captură video

Procurorii cer 4 ani de închisoare pentru Gheorghe Petic; Sentința, anunțată pe 5 martie

UPDATE 15:16 // Președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, cercetat pentru viol, își va afla sentința pe 5 martie. Acuzarea a cerut astăzi, în cadrul ședinței care a avut loc la Judecătoria Orhei, patru ani de închisoare pentru fostul ofițer de poliție.

Potrivit avocatei lui Gheorghe Petic, pe lângă 4 ani de închisoare, acuzarea mai cere aplicarea unei amenzi de 650 de unități convenționale și achitarea a 65.000 de lei drept „prejudicii cauzate statului”.

Astăzi, la Judecătoria Orhei, a avut loc o nouă ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic. Ca de obicei, ședința s-a desfășurat după ușile închise. Presa și susținătorii lui Petic au așteaptat în coridor.

„Nu mai cred în această instanță. Curaj, ACUM”, a declarat Gheorghe Petic în momentul în care era escortat în sala de judecată.

Până acum, președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA a fost cercetat în stare de arest, instanța respingând toate solicitările apărării privind eliberarea acestuia. Și asta chiar dacă Gheorghe Petic a fost candidat pe lista ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Precizăm că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol.

Mai mulți lideri de opinie, reprezentanți ai opoziției și apărători ai drepturilor omului susțin că reținerea lui Gheorghe Petic este o răzbunare a regimului pentru activismul său în cadrul Platformei DA, dar și pentru dezvăluirile sale privind schemele de contrabandă cu țigări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: