image
Sursa foto: cotidianul.ro

Plahotniuc i-a trimis un mesaj privat preşedintelui Azerbaidjanului

Preşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, şi-a exprimat toată admiraţia faţă de preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, care a câştigat recent al patrulea mandat şi conduce ţara cu o mână de fier de 15 ani. Asta în timp ce raportul Freedom House atenţionează că Azerbaidjanul este un regim autoritar consolidat, iar Republica Molodva are toate şansele să-i calce pe urme.

Presa azeră informează că Plahotniuc i-a adresat un mesaj privat de felicitare lui Aliyev, după câștigarea de către acesta din urmă a celui de-al patrulea mandat consecutiv în funcția de președinte al Azerbaijanului.

În mesajul său de felicitare către Aliyev, Plahotniuc şi-a exprimat încrederea că, cităm - "ne unesc valori trainice". Nu ştim despre ce fel de "valori" vorbeşte Plahotniuc, cert este că cel mai recent raport întocmit de Freedom House arată că Azerbaidjan-ul condus de clanul Aliyev nu este tocmai un model de urmat.

De notat că o delegație a Comisiei Electorale Centrale, condusă de președinta CEC, Alina Russu, s-a aflat într-o vizită de monitorizare a alegerilor prezidențiale din Azerbaidjan. Delegația moldovenească a avut o întrevedere cu președintele CEC-ului din Azerbaidjan şi a vizitat mai multe secții de votare din orașul Baku. Totodată, reprezentanții Comisiei de la Chişinău s-au familiarizat cu aspecte ale utilizării tehnologiilor informaționale și de comunicare în vederea desfășurării unor alegeri "corecte și transparente". Asta în timp ce unii observatori străini au spus că alegerile din Azerbaijan au fost o farsă, iar raportul preliminar al OSCE arată că scrutinul prezidențial din Azerbaijan s-a desfășurat sub semnul lipsei unei competiții adevărate și al unui climat de libertăți trunchiate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: