image
Sursa foto: captură video

Fugarul Ilan Șor iese la rampă: „Vă promit că Partidul Șor va veni la guvernare” // VIDEO

Deputatul Ilan Șor, rămas fără imunitate și anunțat în căutare națională și internațională, a publicat un video pe Facebook în care promite că formațiunea pe care o conduce va prelua guvernarea.

Este prima apariție publică a lui Șor după ce, pe 15 august, Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității sale parlamentare pentru reținere, arestare, percheziție și trimitere în judecată penală.

Potrivit demersului Procurorului General interimar, Procuratura Anticorupție a pornit urmăriri penale conexate în 2014 și 2019. Obiectul investigației îl reprezintă multitudinea de acțiuni ale unui grup de persoane, îndreptate la devalizarea în perioada anilor 2010 – 2014 a sistemului bancar al Republicii Moldova, prin sustragerea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari din activele Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank și comiterea altor fapte penale în scopul realizării intereselor personale și de grup.

În cadrul urmăririi penale au fost administrate probe concludente ce indică rezonabil asupra faptului comiterii de către Ilan Șor a infracțiunii prevăzute de Codul penal – abuz de serviciu, săvârșit de către administratorul unei bănci în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: