image
Sursa foto: adevarul.ro

Viorel Țopa, despre „dezvăluirile” lui Șor privind frauda de la BEM, tirajate la greu de holdingul lui Plahotniuc

Omul de afaceri Viorel Țopa a reacționat la interviul lui Ilan Șor, tirajat la greu de holdingul lui Plahotniuc, în care controvesatul primar de Orhei îl acuză că, împreună cu Victor Țopa, ar fi fost implicați în frauda de la Banca de Economii.

„Azi holdingul lui Plohotniuc transmite aberațiile lui Șor precum că și Țopa a participat în 2001 la furtul miliardului în 2014, mizând pe faptul că nimeni nu-și va pune cele mai elementare întrebări”, afirmă Viorel Țopa într-o postare pe Facebook.

„Contează ca Șor să menționeze dușmanii lui Plohotniuc, iar contextul e un lucru secundar. Se menționează și raportul Curții de Conturi din 2002, care constată că după ce mi-am dat demisia și după stabilirea controlului lui Voronin asupra băncii, majoritatea clienților au decis să treacă în altă bancă. Suma retragerilor a depășit 66 milioane lei. Ei și-au scos propriii bani, și nu „credite” sau alte forme de prejudiciere a BEM-ului. Trebuie să fii un troll plohotniukist absolut bocnă ca să nu vezi diferența dintre retragerea soldurilor din conturile companiilor și „furtul prin credite”, a menționat Viorel Țopa.

„Un lucru e cert: miliardul poate fi investigat și sumele recuperate numai atunci când de asta se vor ocupa procurori independenți. De vreo șapte ani insistăm să vină procurori din Germania sau alte state occidentale ― lucrurile s-ar clarifica foarte repede și presupun că primele lor decizii ar fi arestarea procurorilor plohotniukiști, instalați pentru neadmiterea investigației și protejarea organizatorului și beneficiarului jafului secolului, tot el stăpânul procuraturii și Centrului Anticorupție, Vladimir Plahotniuc”, a adăugat omul de afaceri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: