Breaking News

image
Sursa foto: Vlad Ciobanu//Facebook

Actorul Vlad Ciobanu, internat la un spital din Iași cu leucemie acută: Are nevoie de ajutor

Îndrăgitul actor Vlad Ciobanu trece prim momente cumplite. Acesta a fost diagnosticat cu leucemie acută și este internat în stare gravă la un spital din Iași.

Anunțul a fost făcut chiar de fratele acestuia, Vitalie Ciobanu, care a îndemnat și rugat oameni cu inimă bună să doneze masă trombocitară și de eritrocite.

Publicăm mai jos întregul mesaj postat pe o rețea de socializare de către Vitalie Ciobanu.

„Oameni buni, năpasta vine când nu te aștepți. Fratele meu, actorul și regizorul Vlad Ciobanu (Vladimir în acte) este grav bolnav, internat la IRO Iași. Medicii sunt foarte buni și spitalul e una dintre instituțiile medicale de top din România. Dar vă rugăm și pe voi să ne ajutați. Vlad are nevoie de transfuzii de sânge. Vom deschide în scurt timp și o campanie de colectare de fonduri, tratamentul e costisitor, încât orice contribuție oricât de mică va însemna pentru Vlad un pas spre sănătate.

Postez mai jos două texte – informații tehnice – pentru eventualii donatori din Iași și pentru cei din alte orașe ale Țării. Îi rugăm pe ieșeni să doneze masă trombocitară, iar pe ceilalți – eritrocite.

Pentru donatorii din Iași:

Pacient Vladimir Ciobanu, internat cu leucemie acută la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO), secția Hematologie. Va face chimioterapie și va avea nevoie de transfuzie de sânge – trombocite, săptămâna viitoare, începând cu luni, 13 iulie. Donatorul e necesar să nu fi fost bolnav de hepatită și să stea bine cu tensiunea arterială. Se donează sânge la Centrul Regional de Transfuzie Iași, str. Nicolae Bălcescu 21 (în zona spitalului Sfântul Spiridon). Program de donare luni-vineri, între 7.00 - 13.00. Donatorul trebuie să aibă la el buletinul de identitate și să spună că donează sânge (trombocite) pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la… (vezi începutul mesajului). Apoi să meargă cu bonul (dovada că a donat) la IRO (str. General Henri Berthelot 2-4) și să lase bonul portarului de la intrare, cu mențiunea: pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la Hematologie, doctor dna Gabriela Dorohoi. Sau poate scana sau fotografia bonul și trimite la adresele: [email protected] [email protected] CNP Vladimir Ciobanu: 1670731400094

Pentru donatorii din alte orașe:

Pacient Vladimir Ciobanu, internat cu leucemie acută la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO), secția Hematologie, are nevoie urgentă de transfuzii de sânge - masă eritrocitară -, pentru a face față efectelor colaterale ale chimioterapiei. Donatorul ar trebui să nu fi fost bolnav de hepatită sau de alte boli infecțioase, și să stea bine cu tensiunea arterială. Să aibă la el buletinul de identitate și să spună la Centrul de transfuzii că donează sânge (eritrocite) pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la… (vezi începutul mesajului). Apoi să scaneze sau să fotografieze bonul pe care-l va primi (dovada că a donat) și să-l trimită la IRO Iași, la următoarele adrese: [email protected] [email protected] Pentru doamna doctor Gabriela Dorohoi. CNP Vladimir Ciobanu: 1670731400094

Veți găsi toate detaliile în aceste mesaje.

Vă mulțumim pentru prietenie și solidaritate! Și vă mulțumim tuturor care deja ați distribuit acet mesaj – în România, în Basarabia și în diaspora – și celor care o veți distribui în continuare. Gândurile voastre bune ne vor ajuta.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: