image
Sursa foto: europalibera.org

„Plahotniuc sacrifică Reg(h)ina pentru un nebun; Însuși Partidul Șor a vrut ca Apostolova să fie exclusă din cursă”

Însuși Partidul Șor a vrut ca Reghina Apostolova să fie exclusă din cursă, întrucât în dispoziția de plată a celor 200 de mii de lei apare formula ”pentru Reghina Apostolova”, chiar dacă o astfel de concretizare nu se cerea de bancă.

Este opinia juristului Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

„Marele maestru” Plahotniuc sacrifică Reg(h)ina pentru un nebun, a comentat acesta decizia luată astăzi de membrii Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale mun. Chișinău, după o sesizare depusă de Partidul Unităţii Naţionale.

În opinia membrului PAS, instanța va confirma verdictul Consiliului de Circumscripție Chișinău care avantajează candidatul PSRM Ion Ceban, or profilul electoratului lui Șor este apropiat anume de PSRM.

„În plus, exact așa s-a procedat și în campania prezidențială, când guvernarea l-a exclus din cursă pe candidatul lui Șor anume pentru ca pe „stânga” să fie doar candidatul PD-ului - Igor Dodon. Viteza examinării acestei contestații este uluitoare - pe 4 mai s-a făcut transferul, iar pe 10 mai este deja luată decizia. Autoritățile noastre nu acționează în așa fel, prin urmare este clar că scenariul respectiv este unul concertat și dirijat”, spune Sergiu Litvinenco.

În concluzie, în opinia membrului PAS, strategia PD-ului în această electorală se pare că s-a schimbat în sensul în care nu mai mizează pe Silvia Radu (care, probabil, într-adevăr a scăzut în sondaje și nu mai are nici o șansă să-l depășească pe candidatul comun Andrei Năstase), ci pe Ion Ceban.

„La o mobilizare slabă, probabil, PD-ul mizează să-l scoată pe Ceban primar din primul tur. Cine poate zădărnici realizarea acestui scenariu horror? Desigur, locuitorii municipiului Chișinău, printr-o mobilizare exemplară, așa cum au făcut-o de nenumărate ori. Deci, Mobilizare Chișinău”, conchide Sergiu Litvinenco.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: