image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Protest după tragedia din parcul „Alunelul”: „Primăria e putredă la fel ca acea buturugă care a ucis un copil”

Asociația „Părinți Solidari” a organizat azi o acțiune de protest în fața primăriei capitalei, după ce sâmbătă, în parcul „Alunelul”, o creangă putredă, foarte groasă a unui copac a căzut peste un copil de 2 ani care și-a pierdut viața în urma tragediei.

În fața primăriei s-au adunat mai mulți părinți cu pancarde „Corupția și incompetența ucide”. Șefa asociației „Părinți solidari”, Ala Revenco, a declarat că a decis să organizeze acest protest deoarece tragedia care a avut loc sâmbătă este imensă și nu poate fi trecută cu vederea.

„Oricine din noi putea fi în acel moment cu copilul în acel loc. Practic orice chișinăuian poate trece prin parcul „Alunelul”. Vrem să transmitem un mesaj: la primăria Chișinău se tolerează incompetența, corupția și iresponsabilitatea și acești factori nu puteau să nu ducă la o tragedie în urma căreia, din păcate, a decedat un copil. Începând de la construcțiile ilegale care se construiesc chiar sub gardurile grădinițelor sau lângă casele de locuit, fiind pusă în pericol viața copiilor și a locatarilor. Fie că este acceptată corupția din diferite subdiviziuni și atunci nu procurăm calitatea, ci ceea ce este mai convenabil pentru unele persoane. Știm cazul lui Victor Chironda care a sesizat un caz de corupție la hotelul Național, eu personal am sesizat o majorare de prețuri în achizițiile de terenuri de joacă Toate aceste cazuri au fost ignorate”, a declarat Ala Revenco.

Șefa asociației a regretat că un copil a trebuit să plătească cu viața ca cei de la primărie să înțeleagă că trebuie să se ocupe „de problemele orașului, dar nu de PR”.

„Dacă ne uităm pe pagina primarului il vedem la toate deschiderile, evenimentele, la grădinițe, centru de refugiați. Cerem ca primăria să aibă o altă politică în raport cu propriii angajați, cât și cu problemele din oraș ca oamenii să se simtă în siguranță. Vrem ca la această instituție să fie sancționată dur incompetența, corupția și iresponsabilitatea. Primăria e putredă la fel ca acea buturgă care a ucis un copil”, a conchis Ala Revenco.

Amintim că o fetiță de 2 ani a decedat din cauză că peste ea a căzut o creangă putredă, în parcul Alunelul din capitală.

Potrivit organizatorilor protestului, tragedia putea fi evitată, dacă autoritățile ar fi fost competente și responsabile. Azi autoritățile capitalei au anunțat că s-a început verificarea copacilor de pe teritoriile grădinițelor.

„Oare nu este un lucru de rutină, care ar trebui să se întâmple zilnic? Nu trebuie să reiasă din situația că o creangă a căzut peste cineva, ca cei de la „Spații verzi” să-și facă bine treaba”, au mai spus participanții la protest.

Noutăţile partenerilor

comentarii: