image
Sursa foto: Fundația Konrad Adenauer

Echipa Înalţilor Consilieri UE în Republica Moldova a fost extinsă; Maia Sandu va fi consiliată de Hans Martin Sieg

Un nou Înalt Consilier al UE, pe coordonare strategică şi afaceri europene, s-a alăturat echipei Misiunii în Republica Moldova. Hans Martin Sieg va fi al 11-lea membru din echipa consilierilor în Republica Moldova. Acesta o va consilia pe Maia Sandu în domeniul coordonării strategice şi afacerilor europene. Informația a fost confirmată de Administrația Prezidențială.

Hans Martin Sieg şi-a început recent activitatea în cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Potrivit unui comunicat oficial al Misiunii de consilieri la nivel înalt a UE în Republica Moldova, Sieg a ocupat anterior funcţii de conducere/lider de echipă în proiecte de dezvoltare şi think tank-uri, precum şi poziţii de consiliere pentru Guvernele Germaniei, Elveţiei şi Republicii Moldova. Hans Martin a lucrat pentru instituţii precum GIZ, PNUD, OSCE; cea mai recentă funcţie a sa a fost cea de Director al birourilor de ţară din România şi Republica Moldova al Konrad Adenauer Stiftung. Sieg este doctor în ştiinţe politice, precum şi în istorie.

Hans Martin Sieg va consilia Preşedintele cu privire la coordonarea strategică şi punerea în aplicare a priorităţilor de reformă, în special cu privire la politicile legate de buna guvernare şi angajamentele în contextul Acordului şi Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană, precum şi va facilita parteneriatele internaţionale. El va oferi, de asemenea, consiliere cu privire la afacerile europene şi relaţiile cu UE şi statele sale membre.

Pe lângă domeniul coordonării strategice şi al afacerilor europene, Înalţii Consilieri UE acoperă domeniile de combatere a spălării banilor şi recuperare a activelor, anticorupţie, măsuri de consolidare a încrederii, politică vamală şi fiscală (mobilizarea veniturilor interne), educaţie şi cercetare, energie, servicii financiare, tranziţie verde, justiţie şi procuratură, reforma administraţiei publice locale, inclusiv descentralizare şi fuzionare voluntară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: