image
Sursa foto: army.gov.md

306 persoane infectate cu Covid-19 sunt în stare gravă; Numărul deceselor cauzate de infecție a crescut până la 328

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 9247 cazuri de infecție cu noul coronavirus. 1039 de pacienți sunt originari din Transnistria.

Potrivit informațiilor oferite de serviciul de presă al Ministerului Sănătății, în ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 59 de persoane cu simptome caracteristice infecției de COVID-19.

În cazul a 306 persoane din rândul celor infectați starea de sănătate este gravă, iar 27 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. 634 de persoane sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate noi decese. Astfel numărul deceselor în RM a crescut până la 328.

Este vorba de un bărbat cu vârsta de 70 de ani, din mun. Bălţi și două femei cu vârsta de 56 și 66 de ani din raionul Sângerei și Orhei. Pacienții sufereau și de alte boli cronice, cum ar fi ciroza hepatică, diabet zaharat și hipertensiune arterială

„Cu regret anunţăm decesul şoferului de ambulanţă, Vasile Petruleac (deces 327), în vârstă de 63 ani, confirmat pozitiv cu COVID-19, care activa în cadrul substaţiei de asistenţă medicală urgentă Râşcani, Chişinău. Acesta a fost internat pe data de 2 iunie, la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă. A decedat pe data de 5 iunie. Sincere condoleanţe familiei şi colegilor”, se mai spune în comunicatul Ministerului Sănătății.

Totodată instituția și-a exprimat regretul în legătură cu decesul medicului urolog Corneliu Rotaru în vârstă de 46 ani, confirmat pozitiv cu COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: