image
Sursa foto: dse.md

Un bărbat din Ștefan Vodă a murit înecat încercând să salveze o fată din apele Nistrului

Un bărbat de 29 de ani s-a înecat în râul Nistru, în timp ce încerca să salveze viața unei tinere. Totul s-a întâmplat pe 6 iulie, în apropierea satului Cioburciu, raionul Ştefan Vodă.

Potrivit IGSU, bărbatul în vârsta de 29 de ani a încercat să salveze o tânără care se îneca în timpul scăldatului.

Acesta a salvat fata, dar nu a reuşit să mai iasă la mal. Oamenii din preajma au alertat serviciile de urgență. Apelul la serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:25 minute. Echipe de scafandrieri din cadrul IGSU au efectuat lucrări de căutare subacvatică.

În urma lucrărilor intreprinse, corpul neînsufleţit a bărbatului a fost recuperat în dimineaţa zilei de ieri, la ora 10:50. Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, pentru evitarea cazurilor tragice, salvatorii roagă repetat cetăţenii să fie foarte prudenţi în timpul scăldatului. Oamenii sunt rugați să înoate doar în bazine acvatice amenajate cu stații de salvare. Totodată, angajaţii IGSU avertizează persoanele să nu consume băuturi alcoolice atunci cînd merg la scăldat. Maturii sunt atenţionaţi să-şi monitorizeze strict minorii şi să nu le permită scăldatul de unii singuri. În cazul apariţiei unei situaţii de risc persoanele pot apela la serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: