image
Sursa foto: Jurnal.md

Reacția liderilor ACUM la sprijinul anunțat de PL și PUN la alegeri: „Condiția e ca cei care vin să fie oameni onești”

Blocul electoral ACUM este deschis pentru unitate, cu condiția ca cei care vin să fie oameni care se bucură de încrederea cetățenilor, oameni care au demonstrat în timp că au verticalitate și că sunt onești.

Astfel au comentat liderii blocului electoral ACUM DA PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu, sprijinul anunțat de Partidul Liberal și Partidul Unității Naționale la alegerile parlamentare din februarie 2019.

„Începând cu 20 noiembrie, Platforma DA și PAS și-au exprimat intenția de a constitui un bloc format din cele două partide, cu deschidere largă pentru cei mai buni exponenți ai societății civile și ai tuturor partidelor proeuropene. Ne referim aici la oameni de calitate, integri, onești, profesioniști. Această ofertă a fost făcută publică încă acum un an. Când cineva nu a înțeles exact despre ce e vorba, am acceptat și discuții cu forțele civice, politice. Oferta noastră rămâne aceeași”, a declarat Andrei Năstase.

„Aceste decizii au fost destul de întârziate. Decizia PL a venit doar ieri, acum ne informați despre o decizie a Partidului Unității Naționale, pe care încă nu am reușit să citim. Respectiv, de ieri până astăzi nu s-au putut face prea multe lucruri. Așa cum am spus de fiecare dată, optăm pentru unitate și acest lucru ni-l cer cetățenii – să ne unim forțele pentru că avem în față un pericol major. Cei care distrug zi de zi RM, statul care ar trebui să aibă grijă de cetățeni, dar care a fost transformat într-o armă împotriva cetățenilor. Noi suntem deschiși pentru această unitate, cu condiția ca cei care vin să facem echipă comună sunt oameni care se bucură de încrederea cetățenilor, oameni care au demonstrat în timp că au verticalitate, că sunt oameni onești și că sunt cei mai buni din ce poate propune astăzi RM”, a spus și Maia Sandu.

Precizăm că PUN a anunțat astăzi că nu va înainta niciun candidat electoral și nu va pretinde la prezența pe listele pe circumscripție ale blocului ACUM. Totodată, conducerea partidului a făcut un apel public către electorat, îndemnându-i să voteze blocul electoral ACUM la alegerile electorale din februarie 2019.

Totodată, Consiliul Republican al Partidului Liberal a decis duminică să participe alături de blocul ACUM la alegerile parlamentare din februarie 2019. Condițiile anunțate sunt: calendar comun, un membru-observator PL în cadrul comisiei de meritocrație, participare pe listele de candidați și pe circumscripții, proces-verbal al ședințelor comisiei de meritocrație, stabilirea locului candidaților pe listă și pe circumscripții având în vedere mertitocrația, dar și așteptările cetățenilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: