image
Sursa foto: border.gov.md

O altă rețea, specializată în falsificarea și vânzarea certificatelor Covid -19, destructurată

Polițiştii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord, sub conducerea Procuraturii Raionului Râşcani, au efectuat percheziții la bănuiți de elaborare și vânzare a certificatelor Covid-19 falsificate. În rezultat au fost depistate și ridicate 32 de consimțăminte pentru acord la imunizare împotriva Covid-19, două certificate de vaccinare și jurnalul cu înscrieri ale persoanelor care ar fi fost deja vaccinate. Descinderile au avut loc ieri, 24 decembrie 2021.

La baza demascării acestui grup infracțional a fost complexul de măsuri operative, desfășurat pe faptul depistării certificatelor Covid-19 falsificate în punctele de trecere a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră au stabilit că această rețea dispunea de tehnică modernă specială pentru imprimarea și prelucrarea imaginilor, cu ajutorul căreia elaborau documentele solicitate. La fel, membrii grupului lucrau după o schemă bine gândită, fiecare își avea rolul său în emiterea acestor documente.

Au fost ridicate 32 de consimțăminte pentru acord la imunizare împotriva Covid-19, două certificate de vaccinare și jurnalul cu înscrieri ale persoanelor care ar fi fost deja vaccinate, toate aveau însemnele IMSP Mărculești din raionul Florești.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art. 361 al(2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova. Persoanele documentate riscă de la 550 la 950 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: