image
Sursa foto: Iker Casillas, retragere

Iker Casillas, adio fotbal, după infarctul suferit: Anunțul făcut de președintele lui FC Porto

Iker Casillas ar putea să se retragă din fotbal, după infarctul suferit pe 1 mai, la antrenament. Cel puțin așa lasă de înțeles președintele lui FC Porto, care susține că echipa caută deja înlocuitor.

"Avem o problemă cu Casillas, al cărui contract l-am prelungit (n.r.: în martie) și avem nevoie să transferăm alt portar. Acum ne gândim că vom avea nevoie de unul, iar această situație trebuie rezolvată", a spus Pinto Da Costa pentru O Jogo.

Deși nu a spus explicit, șeful de pe Dragao a dat de înțeles că Iker Casillas nu va mai juca, în special pentru a fi protejat după infarctul prin care a trecut. Problema este că, în martie, portughezii tocmai i-au prelungit contractul până în iunie 2021 legendarului portar, care va împlini 38 de ani pe 20 mai.

"Mintea mea este numai la Porto. O să îmi închei cariera aici şi o să reprezint valorile acestei echipe. După aceea, sincer, nu ştiu, sper să rămân mereu legat de fotbal", a spus Casillas la acea vreme.

Un aspect interesant a avut loc în urmă cu 10 zile, când rivalul "de o viață" al lui Casillas, Victor Valdes, l-a rugat să nu mai încerce să revină pe teren și să se retragă, spre binele lui. Fostul portar al Barcelonei i-a trimis o schisoare emoționantă în care i-a explicat că riscă să-și piardă viața pe teren dacă va continua să joace.

Casillas s-a simţit rău în timpul antrenamentului de pe 1 mai. El nu şi-a pierdut cunoştinţa, însă a fost transportat imediat la spital, unde doctorii au constatat infarctul.

Doctorii i-au montat lui Casillas un cateter care ajută la lărgirea diametrului vaselor de sânge pentru a ajuta la o circulație mai bună a sângelui. Practic, un tub subţire este introdus într-un vas mare de sânge care duce la inimă.

După intervenția chirurgicală suferită, Casillas va fi indisponibil pentru restul sezonului.

Iker Casillas a sosit la Porto în iulie 2015, de la Real Madrid. De atunci, a jucat în 156 de meciuri pentru "dragoni", în care păstrat poarta închisă de 74 de ori. În acești 4 ani, el a devenit unul dintre favoriții fanilor, care i-au dedicat cântece la ultimul meci, câștigat cu 4-0 în fața celor de la Nacional, din etapa a 33-a.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului din Portugalia, Porto este pe locul secund, la două puncte de liderul Benfica.

Cu FC Porto, Casillas a câștigat un titlu (2017-2018) și o Supercupă a Portugaliei (2018).

Iker Casillas încă nu a confirmat dacă se va retrage din activitate sau nu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: