image
Sursa foto: Playtech

Avertismentul ONU despre încălzirea globală, mai terifiant ca niciodată

La câteva zile după un avertisment din partea Organizației Meteorologice Mondiale, a venit rândul celor de la ONU să atragă atenția asupra viitorul inevitabil provocat de încălzirea globală.

Peste doar câteva zile va avea loc la Madrid conferința COP25, United Nations Framework Convention on Climate Change. Deși nu se știe exact ce se află pe ordinea de zi a respectivelor ședințe, efectele încălzirii globale sunt mai evidente ca niciodată, dacă luăm ca referință avertismentele din ultima perioadă de la mai multe organizații importante. Organizația Meteorologică Mondială (WMO), a avertizat luni că, de curând, concentrațiile globale de dioxid de carbon din atmosferă au atins un nou record. Din acest motiv, ar trebui intensificate imediat eforturile și investițiile, cu scopul de a evita efectele dramatice ale încălzirii globale, scrie Rador, citând IlSole24Ore.

Acum, a venit rândul Organizației Națiunilor Unite să publice un document pe un ton la fel de grav. Conform experților ONU, în viitorul apropiat, va crește temperatura medie cu trei grade. Estimările precise sunt între 3,4 și 3,9 grade Celsius.

Avertismentul a venit la scurt timp după ce UNEP a prezentat Emissions Gap Report. Documentul cu pricina măsoară în fiecare an cât de mult trebuie reduse emisiile de gaze cu efect de seră pentru a limita creșterea temperaturii medii globale la 1,5 grade, raportat la nivelurile preindustriale. În consecință, chiar dacă angajamentele asumate de ţări până în prezent ar fi respectate pe deplin, fapt foarte puțin probabil, până la sfârșitul secolului temperatura medie ar crește cu 3,2 grade. La ora actuală actuală, toate indiciile sunt că obiectivul stabilit prin acordul de la Paris din 2015, care avea drept scop limitarea încălzirii globale la 1,5 grade, ar fi ratat.

Este important de reținut că aici nu este vorba doar de mai puține zile petrecute la plajă și mai multe în piscină. Din păcate, oamenii de știință IPCC, Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice a afirmat că o creștere precum cea prognozată acum va crește intensitatea și frecvența dezastrelor de mediu, care oricum au fost mai grave ca niciodată în ultimii ani. În această categorie intră valuri de căldură, secetă, inundații, foamete și și topiri masive de gheață.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: