image
Sursa foto: moldova.org

The Guardian: Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, exclude unirea cu România

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, exclude o reunificare a ţării sale cu România, în ciuda înmulţirii apelurilor la unire, dar spune că cele două state vor fi "împreună" în Uniunea Europeană, relatează vineri The Guardian, citat de Agerpres.

Într-un interviu pentru cotidianul britanic realizat cu ocazia unei vizite la Bruxelles, Filip a spus că locul Republicii Moldova este ca stat suveran, independent de România.

"S-a vorbit prea mult despre reunificare, identitate, limbă, iar eu vreau să mă uit la dezvoltarea concretă a ţării", a declarat el pentru The Guardian.

Opoziţia sa faţă de reunificare este împărtăşită de majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, deşi 32% dintre aceştia sprijină unirea cu România, conform unui sondaj recent, comentează cotidianul britanic.

Pavel Filip a spus că relaţiile cu România sunt la un "nivel ridicat fără precedent", dar a atras atenţia asupra interferenţelor din exterior.

"Există ţări care stimulează acest sentiment (naţionalist - n.r.) şi alimentează diviziunea", a afirmat el, menţionând Rusia şi România.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: