image
Sursa foto: agora.md

Andrei Popov spune de ce este important să ieșim la PROTEST: „Să arătăm că nu suntem robi sau o turmă care poate fi condusă”

Preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov, îndeamnă cetățenii să iasă duminică la protest pentru a arăta guvernării „că nu suntem o turmă care poate fi condusă”.

„Cu toții suntem responsabili de țara noastră și de viitorul ei. Și așa cum cineva spunea la proteste, pe noi încearcă să ne dezbine în mod artificial: după criteriul lingvistic, după preferințele geo-politice, în cei care susțin naționala Rusiei la fotbal sau a României la handball. Prieteni, toți suntem cetățeni ai țării noastre Republica Moldova și acum ne aflăm în fața unui moment destul de responsabil”, afirmă Andrei Popov.

„Îmi este rușine să văd cum tinerii mai ales dau dovadă de o infantilitate cetățenească, ei preferă concertele, iar în momentul în care trebuie să apere drepturile cetățenești, ei lasă pe altă dată. Acum este un moment de cotitură. Eu văd cu buldozerul dezmățului a fost pornit. Nu știu ce fel de primar va fi Andrei Năstase. Nu se știe, dacă în acest sistem, cel care e antisistem poate să fie un primar de succes. Dar problema nu este despre Andrei Năstase. Este despre atitudinea față de cei 240 de mii de oameni care au ieșit la vot”, a adăugat diplomatul.

„Pentru a arăta că nu suntem robi sau o turmă care poate fi condusă. Este un test pentru noi toți, pentru țara noastră, dacă vom înghiți acest haos sau vom încerca în mod pașnic să arătăm că nu suntem de-acord cu așa ceva. Eu am decis că neapărat voi veni la duminică, la protest și voi îndemna să vină și pe toți prietenii mei”, a mai spus Andrei Popov.

Noutăţile partenerilor

comentarii: