image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră! Șoferul de Audi care a provocat teribilul accident soldat cu doi morți, condamnat la 6 ani și 8 luni de pușcărie

Șoferul automobilului Audi, care la mijlocul lunii mai a provocat teribilul accident soldat cu moartea a doi oameni și rănirea altor trei, și-a aflat astăzi sentința. Acesta a fost condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Inculpatul a mai fost obligat de instanță să achite despăgubiri în sumă totală de 781 de mii de lei.

„Tcaciuc Ion *****, se recunoaşte vinovat în comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin. (5) Cod Penal al Republicii Moldova, şi se condamnă în baza acestei Legi la 6 (șase) ani 8 (opt) luni închisoare, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Termenul de ispăşire a pedepsei stabilit lui Tcaciuc Ion de calculat din data pronunţării sentinţei – 11 august 2020, cu includerea în termenul de pedeapsă a perioadei aflării lui sub strajă: 17 mai 2020 – 11 august 2020, inclusiv”, se spune în decizia instanței.

Totodată, instanța l-a obligat pe șoferul vinovat de accident să achite despăgubiri în sumă totală de 781 de mii de lei:

„Se încasează din contul lui Tcaciuc Ion în beneficiul lui Usatîi Rovena prejudiciul moral în sumă de 500 000 (cinci sute mii) lei.

Se încasează din contul lui Tcaciuc Ion în beneficiul lui Bujniță Ghenadie, prejudiciul material în sumă de 71568 (șaptezeci și unu mii cinci sute șaizeci și opt) lei, prejudiciul moral în sumă de 150 000 (una sută cincizeci mii) lei, în rest pretențiile se resping.

Se încasează din contul lui Tcaciuc Ion în beneficiul lui Gînga Aliona prejudiciul material și moral în sumă de 20 000 (douăzeci mii lei), în rest pretențiile se resping.

Se încasează din contul lui Tcaciuc Ion în beneficiul lui Canț Rulan prejudiciul moral în sumă de 20 000 (douăzeci mii lei), în rest pretențiile se resping.

Se încasează din contul lui Tcaciuc Ion, în beneficiul SRL „Maximum-Electronic”, prejudiciul material în sumă de 2299 (două mii două sute nouăzeci și nouă) lei.

Se încasează din contul lui Tcaciuc Ion, în contul statului cheltuielile judiciare de plată a expertizei în sumă de 17640 (șaptesprezece mii șase sute patruzeci) lei.”

Amintim că în noaptea de 17 mai 2020, din cauza vitezei excesive și a unui pariu de curse ilegale, în centrul capitalei a avut loc un accident teribil soldat cu doi morți. Un automobil de model „Audi”, condus de un tânăr de 27 de ani, cu o pasageră la bord, deplasându-se pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, s-a ciocnit cu un automobil Toyota (taxi), condus de un bărbat de 39 de ani, care se deplasa pe strada Ismail. Taximetristul avea la bord un pasager. În urma impactului, automobilul Audi a fost proiectat într-o Dacia Logan, condusă de un bărbat de 40 de ani, ulterior tamponând un Volkswagen ce era parcat.

În rezultat, șoferul automobilului de marcă Toyota a decedat pe loc. La spital au fost transportați șoferii mașinilor Dacia și Audi, precum și pasagerii acestora. Din păcate, din cauza traumelor, pasagerul din Toyota, în vârstă de 46 de ani, a decedat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: