image
Sursa foto: descopera.ro

Google Chrome va avea o extensie care alertează utilizatorii în cazul furtului datelor de acces

Google adaugă 'Password Checkup' şi 'Cross Account Protection' care vor alerta detectarea breşelor de securitate care pot compromite conturi de utilizator şi parole.

Google a colaborat cu Adobe, Internet Engineering Task Force şi Open ID Foundation pentru crearea noilor funcţii de securitate. Sistemul presupune compararea automată a datelor de acces introduse cu o arhivă Google care conţine 4 miliarde de credenţiale deja compromise.

La detectarea unei potriviri, utilizatorul este întâmpinat cu un mesaj de avertizare şi recomandare pentru schimbarea urgentă a parolei folosite, scrie descopera.ro.

Alarma şi atunci când se detectează o parolă prea slabă, folosită de alţi utilizatori şi drept consecinţă uşor de ghicit de un eventual atacator.

Cu ajutorul tehnologiei Cross Account Protection, Google informează administratorii aplicaţiilor şi site-urile care acceptă autentificarea folosind date de acces compromise despre apariţia unei breşe de securitate, oprind astfel orice potenţială încercare de furt a informaţiilor sensibile, precum datele cardului de credit şi datele personale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: