image
Sursa foto: newsmaker.md

Platforma DA și PAS au format blocul ACUM în cadrul Parlamentului și anunță participarea împreună la alegerile locale

Fracțiunile Platforma DA și PAS au semnat acordul de constituire al Blocului Politic „ACUM Platforma DA și PAS” în cadrul Parlamentului, iar cele două formațiuni semnatare au anunțat participarea împreună la alegerile locale generale din 2019.

Cele două fracțiuni, din care fac parte și deputații neafiliați aleși pe listele blocului ACUM, au convenit asupra unui mecanism comun de luare a deciziilor în cadrul Blocului Politic ACUM.

„Constatând caracterul capturat al RM prin subordonarea tuturor instituțiilor regimului oligarhic, însoțită de monopolizarea mass-media și intoxicarea spațiului mediatic (...) și fiind conștienți de necesitatea imperativă de înlăturarea a regimului oligarhic, Platforma DA și PAS, precum și deputații neafiliați crează blocul politic ACUM DA PAS”, a dat citire deputatul Igor Munteanu acordului de constituire al Blocului Politic „ACUM Platforma DA și PAS”.

Acordul are nouă capitole și prevede drept scop principal al blocului ACUM „eliberarea statului din captivitate și restabilirea statului de drept, înlocuirea actualei guvernări hibride cu o guvernare integră și profesionistă”.

Totodată, acordul prevede că fracțiunile Plaforma DA și PAS au format un Consiliu Politic coordonator în care sunt delegați câte patru reprezentanți. Acesta este condus de președinții fracțiunilor, Andrei Năstase și Maia Sandu.

Documentul mai stipulează că Platforma DA și PAS vor participa la alegerile locale general din 2019 în cadrul blocului ACUM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: