image
Sursa foto: Jurnal.md

Delapidarea întreprinderii CFM de către un grup criminal organizat; Oleg Tofilat: „Suma ar putea depăși 1,2 miliarde de lei”

Procurorii PCCOCS continuă investigațiile privind delapidarea patrimoniului întreprinderii de stat Calea Ferată din Moldova de către un grup criminal organizat, prin abuz de serviciu. În acest sens, la insistența procurorilor, pentru consolidarea forțelor tuturor actorilor implicați, inclusiv la nivel de Guvern, a avut loc o ședință în cadrul Corpului de Control al Prim-ministrului.

Urmare a acesteia, în scopul stabilirii cauzelor și condițiilor care au determinat comiterea acestor infracțiuni, a fost dispusă acordarea asistenței la investigarea dosarului de către specialiști din cadrul anumitor instituții abilitate în domeniul financiar, inclusiv Inspecția Financiară și Serviciului Fiscal de Stat.

„Potrivit estimărilor preliminare, prejudiciul cauzat se ridică la 250 de milioane de lei, iar potrivit directorului general al CFM, Oleg Tofilat, suma ar putea depăși 1,2 miliarde de lei”, informează PCCOCS.

Procurorii PCCOCS investighează perioada activității întreprinderii cuprinsă între anii 2015-2019, iar în cadrul dosarului penal unor figuranți le-a fost atribuit statutul de învinuit.

Noutăţile partenerilor

comentarii: