image
Sursa foto: privesc.eu

După ce au lipsit de la ședințele în plen, deputații din Partidul Șor se plâng că sunt ignorați în Parlament

Fracțiunea Partidul ȘOR acuză majoritatea parlamentară că îi încalcă drepturile și este una dintre „principalele ținte ale represiunilor și atacurilor” noii puteri.

Deși cei șapte deputați din fracțiunea Șor au lipsit de la aproape toate ședințele noului Parlament, astăzi au emis un comunicat de presă în care se plâng că sunt excluși „din activitatea parlamentară normală”.

„Deputații noștri nici nu au fost invitați la ședința plenară din 8 iunie, la care noua majoritate parlamentară, în regim de pompieri, a numit noua putere. Toate ședințele care au urmat după 8 iunie de asemenea au fost convocate cu încălcări grave ale Regulamentului Parlamentului, fără respectarea termenului necesar pentru informarea deputaților cu ordinea de zi. Mai mult ca atât, sunt încălcate flagrant drepturile fracțiunilor de a delega reprezentanții săi în organele de lucru ale Parlamentului. Majoritatea parlamentară face orice pentru a crea la maxim condiții cât mai neconfortabile pentru opoziție”, se spune în comunicat.

Formațiunea anunță că, în prezent, poartă un dialog activ și consultări pentru elaborarea poziției partidului și fracțiunii privind acțiunile sale ulterioare, iar deciziile vor fi anunțat în următoarele zile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: