image
Sursa foto: jurnal.md

Primarii care și-au declarat susținerea pentru Guvernul Sandu, convocați de Filip; Ar fi amenințați ca să-și dea demisia

Primarii care și-au declarat public sprijinul pentru Guvernul Sandu au fost convocați pentru astăzi, la ora 16:00, la Guvern, de către fostul premier Pavel Filip. Informația a fost anunțată de deputatul PSRM Vlad Bătrâncea, în cadrul ședinței Parlamentului.

Mai mult, edilii locali care susțin noua guvernare ar fi amenințați ca să depună cereri de demisie.

„Trăim clipe importante pentru țară. Avem un guvern nou, avem majoritate parlamentară, dar Guvernul Filip nu cedează. Mai mulți reprezentanți ai Administrației Publice Locale au spus că recunosc majoritatea parlamentară, ca toată lumea civilziată. Primarii care au venit în susținerea guvernului Sandu au fost convocați astăzi, la ora 16:00, la Guvern. Ne adresăm către Filip: există un guvern nou, conformați-vă. Nu amenințat primarii și consilerii. Doar complicați situația. Oamenii au dreptul la poziția lor. Dacă au strâns semnături în sprijinul noului Guvern este dreptul lor. Nu aveți de ce să-i convocați”, a declarat deputatul Bătrâncea.

Acesta a mai propus ca Parlamentul să sesizeze comunitatea internațională în legătură cu presiunile care se fac asupra aleșilor locali.

La rândul său, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a îndemnat aleșii locale să sesizeze organele de drept în scris referitor la presiunile la care sunt supuși.

„Am luat act de ilegalitățile lui Filip. Rog să acumulați toată informația. Rog să transmiteți telefonul meu și cel al dlui Balan (șeful IGP, n.r.). Să-i încurajați să depună plângeri în scris, vor fi examinate de urgență”, a precizat Năstase.

Menționăm că mai multe primării, consilii raionale, și-au declarat public susținerea pentru Guvernul Sandu în ultimele zile. Printre acestea, Consiliul raionul Cahul, primăria orașului Bălți, orașul Basarabeasca, mai multe primării din raionul Briceni, primarul orașului Cimișlia, Găgăuzia etc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: